Pobrinite se za sigurnost doma kada putujete

Pobrinite se za sigurnost doma kada putujete

Putovanje je jako dobar način da se opustite i odmorite od svih problema i poslova oko kojih ste se brinuli zadnjih mjeseci. No, ukoliko se stvarno želite opustiti onda vam sigurnost vašeg doma treba biti prioritet. Ne postoji način da budete potpuno sigurni da vaš dom neće biti u opasnosti, no, ovo su neki od savjeta koji će značajno smanjiti rizik od povrataka u praznu kuću i omogućiti vam da na svome putovanju stvarno i uživate bezbrižni.

Najbolji način da odvratite pozornost od provalnika je da nekome od svojih susjeda ili prijatelja date ključ kako bi se pobrinuli da vaša kuća ne izgleda napušteno.  Ukoliko nemate nikog kome možete povjeriti svoj ključ, onda bi bilo dobro da prije odlaska budete sigurni kako ste zatvorili sve prozore i zaključali sva vrata. Osim toga, nemojte rezervni ključ ostaviti ispod otirača ili vaze jer su baš to mjesta gdje ih inače svi ostavljaju i provalnici će prvo tu potražiti.

Čak i ako nemate namjeru ostaviti ključ kod njih, obavijestite susjede da putujete kako bi obratili pažnju ukoliko primijete da se netko nepoznat često kreće oko vaše kuće ili da preuzmu poštu.
Instaliranje kamere preko koje ćete moći pratiti što se događa oko vaše kuće putem interneta je također dobra ideja, osim toga, na provalnike će djelovati demotivirajuće.

Zadnje, ali ne manje važno je da ukoliko koristite neku od društvenih mreža ne najavljujete svoje putovanje. To iskoristite tek za vrijeme kada se vratite kući kako to ne bi provalnicima bio podsjetnik da bi baš mogli provaliti u vašu kuću.

Ostavite komentar

*