26. travnja 2024.

Putovanja

COVERmagazin.com

Austrijska skijališta

U Austriji se nalaze brojna skijališta od kojih je većina poznata i popularna u cijelom svijetu.

Austrijska skijališta

U Austriji se nalaze brojna skijališta od kojih je većina poznata i popularna u cijelom svijetu.

– Alpbach

– Kirchberg

– Kitzbuhel

– Mayrhofen

– Niederau

– Obergurgl Hochgurgl

– Saalbach

– Soll

– St Anton

– Trins

Snowboarderi vole posjećivati Mayrhofen, početnici Lech-Zurs regiju, osrednji skijaši su najzadovoljniji stazama u Saalbach-Hinterglemm području a profesionalci stazama u St Antonu. Za obiteljske posjete najprikladniji je Alpbach.

Alpbach

Idealan je za obiteljska skijanja, ali isto tako i za sve one koji na skijanje idu u manjim grupama. Alpbach je jedno od najljepših sela u Austriji, cijeli je sagrađen u tradicionalnom stilu.

Za početnike nudi dvije skijaške škole, uključujući i skijaški vrtić za one najmlađe.

Alpbach je također i dobra baza za pristup 20 kilometarskom cross-country skijanju. Postoje 4 cross-country skijaške staze u području, tri crvene i jedna crna.

Također, ovo skijaško selo  nudi i mnoge zanimljive neskijaške sadržaje koji uključuju sanjkanje, brojne tobogane, zimsko planinarenje… Ni noćni život nikad nije dosadan, noćno skijanje i snowboarding, brojni kafići, i diskoteke jamče dobar provod.


Kitzbuhel

Skijaško područje pokriva 164 km staza. Uglavnom je namijenjen osrednjim skijašima, no, 14% staza je sasvim dovoljno i za one bolje skijaše. Za početnike imaju duge i vrlo blage padine da bi mogli vježbati.  Ni Snowboarderi nisu zaboravljeni, za njih su namijenjene vrlo raznolike  padine.

Kitzbuhel je poznat kao vrlo prestižno skijaško područje. Nudi preko 100 restorana u kojima možete probati hranu po tradicionalno pripremljenim receptima. Noćni život uključuje mnogo kafića i noćnih klubova plus kasino.

Također, nudi i raznolike neskijaške aktivnosti kao što su klizanje, vožnja u sanjkama koje vuku konji, zimske šetnje, muzeji i tobogani. Ako volite kupovati tu su i razni supermarketi, trgovine sportske robe te velik broj trgovina sa suvenirima.

St Anton

Ovo skijalište poznato je u cijelom svijetu, a posebno Britansima jer ima skijašku tradiciju sa više od 100 godina. To je malo, mirno selo, uglavnom bez pristupa automobilima.

St Anton ima 189 km skijaških staza, ponešto za svakoga. Za početnike tu je jako dobra skijaška škola, također, ima mnogo plavih i crvenih staza da bi i oni malo bolji skijaši pronašli nešto za sebe. Popularan je i kod Snowboardera zbog vrlo zanimljivih sadržaja.

Aktivnosti uključuju klizanje, spuštnje na toboganima, skijanje kroz selo, noćno skijanje, plivanje i još mnogo ostalih raznolikih sadržaja. Nisu zaboravljeni ni oni koje vole kupovati, At Anton nudi mnogo trgovina sportske robe, supermarketa i trgovina sa raznolikim suvenirima. Također, nudi se i iznajmljivanje skijaške opreme.

Za hranu se nikad ne morate brinuti jer postoji mnogo restorana sa raznolikom ponudom od tradicionalne Austrijske hrane pa sve do američkih, kineskih i meksičkih restorana. Što god vam više odgovara.
Saalbach

Saalbach je jedno od najskupljih skijališta na ovom području. Posjećuju ga i Nijemci, Nizozemci i Britanci zbog svoje raznolike ponude. Ulice su pune hotela i penziona, sve je uređeno u tradicionalnom Tirolškom stilu. Također, brojne su i kafići koji imaju terase na kojima se možete odmoriti i opustiti uživajući u prekrasnom pogledu. Najprikladniji je za parove, male grupe i obitelji.

Postoji veliki izbor skijaških staza, 125 milja označenih skijaških staza i preko 10 milja staza za skijanje kroz selo.

Ovo skijalište je udaljeno od drugog skijališta Hinterglemma pola milje, stoga, skijaški autobusi imaju česte linije između ova dva skijališta.

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST