CHICAGO (Vjetroviti grad)

__________ oglas __________

CHICAGO (Vjetroviti grad)

Chicago je grad od 9 milijuna stanovnika. Njegovi stanovnici ga nazivaju The Windy City – vjetroviti grad. Smješten je na jezeru Michigen, a osim jezera tu je i rijeka koja se naziva Chicago River.

Zbog velike hladnoće zimi, a ljeti zbog velikih vrućina preporuča se posjet u travnju i svibnju, te u rujnu i listopadu kada su temperature nešto ugodnije.

Pitate se što Chicago kao ogroman grad ima od znamenitosti?! U prvome redu su ogromne zgrade, a posebno je zanimljiv Sears Tower – najveća zgrada u Chicagu (442m), a još se veća zgrada nalazi samo u Tajvanu (527m). Sa 103. kata do kojega se dolazi brzim liftom turiste očekuje prekrasan pogled na cijeli Chicago.

Nakon što ste uživali u prekrasnome pogledu na veličanstven grad spustite se do Jezera i tamo vas očekuju brodovi koji odvoze turiste u obilazak grada brodom.

Chicago posjeduje i Zlatnu obalu koja se pruža uzduž cijeloga istočnoga dijela grada. Jezero je čak i pogodno za kupanje u ljetnim mjesecima. Odmah uz Zlatnu obalu nalaze se šetališta i parkovi kojih u Chicagu ne nedostaje.

Posebnosti koje su važne za turiste su još i Zvjezdarnica, John Hancock center, Navy Pier, a od mnogobrojnih parkova najposjećeniji je Lincoln Park.

U večernjim satima svakako pogledajte veliku osvijetljenu fontanu Clarence Buckingham Fountain iz 1927. godine.

Obavezno posjetite i jedan od najposjećenijih muzeja – The Field Museum

Poznat po restoranima i ugostiteljstvu Chicago nudi razna jela, iz svih krajeva svijeta.

Tekst: Dragana Budišin
oglas
Jedan komentar

Odgovori

*