Mallorca

Mallorca

Mallorca je najveći otok u Španjolskoj. Nalazi se u Sredozemnom moru kao dio arhipelaga Balearskih otoka, poznat kao jedan od najljepših sredozemnih otoka zbog svog krajolika.

Privlači sve turiste budući da je otok kontrasta – ima pitome i usamljene zaljeve za bogati odmor u malenim mjestima na sjeverozapadnoj obali, ali i moderne arhitekture te brojne zanimljivosti za posjet, koncerte i zabavu u glavnom gradu i okolici. Idealan je za posjet između lipnja i rujna.

Glavni grad otoka je Palma de Mallorca gdje ćete zasigurno osjetiti dinamičan španjolski ritam te imati priliku uživati u brojnim trgovinama poznatih dizajnera, restoranima i barovima, ali naravno i prošetati ulicama koje su sačuvale naslijeđe Maura te otkrivati nove crkve, fontane i dvorišta. Cijela okolica ovog grada je turističko odredište, posebno poznato po dugoj pješčanoj plaži, uređenom šetalištu, brojnim restoranima, barovima i naravno, bogatom noćnom životu.

Ukoliko vas ne zanima previše bogat noćni život nego malo odmora od svakodnevnice onda svakako morate posjetiti ostatak otoka gdje se nalaze maleni mirni gradići Deia, Soller i Pollenca te predivne plaže u uvalama. Zaljev Can Picafort je posebno pogodan za obiteljski odmor budući da se nalazi uz pješčanu plažu s vrlo plitkim morem.

Flamenco, domaći specijaliteti sangria, paella, kolačići tapas, ensaimadom – slatkiši od tijesta, bajkoviti dvorci, skrivene pećine, impresivni planinski lanci ali i luksuzne trgovine, yacht klubovi, restorani… nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Ostavite komentar

*