Kako putovanje autom učiniti što ugodnijim

Kako putovanje autom učiniti što ugodnijim

Kada putujete automobilom čini vam se da ništa ne možete zaboraviti, auto u dobrom stanju, karta (ili GPS) i pun spremnik goriva. No, tek tijekom puta sjetite se i ostalih stvari koje su vam putovanje mogle učiniti ugodnijim. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vaše putovanje stvarno bude putovanje iz snova:

– Provjera automobila: Bez obzira koliko povjerenja imali u svoj automobil, prije duže vožnje svakako je korisno napraviti detaljan pregled koji će uključiti promjenu ulja, provjeru guma, provjera kompleta hitne pomoći i slično. Sigurno to ne želite provjeravati sami tijekom puta kada primijetite neke nepravilnosti.

– Provjera mobitela: U svoj gužvi oko pakiranja mogli biste zaboraviti na svoj mobitel. Kada krećete na put neka on uvijek bude napunjen kako biste za slučaj potrebe mogli nazvati s njega ili ponesite auto punjač.

– Djeca: Djeci je uvijek dosadno dok putuju. Ukoliko ih vodite na put pobrinite se da im ponesete neke igračke koje će ih zabaviti.

– Hrana: Bez obzira koliko put trajao, hrana je neophodna. Možda ćete svratiti na ručak u nekom usputnom restoranu, no, u automobilu biste svakako trebali imati grickalice i tekućinu. Nemojte nositi hranu koja je lako pokvarljiva.

– Odmori: Bilo bi dobro da prije putovanja na internetu proučite kroz koja mjesta prolazite, kakvi su restorani i moteli,  i sebi to zabilježite na papir, a po mogućnosti i rezervirate noćenje. Tako će vam cijelo putovanje biti ugodnije jer ćete unaprijed znati da nećete imati problema sa smještajem.

– Pakiranje: Zadnje, ali ne manje važno je da se na vrijeme počnete pakirati. Spremanje u zadnji trenutak uvijek rezultira mnoštvom zaboravljenih, a potrebnih stvari. Nekoliko dana prije već počnite razmišljati o tome i stavljati na papir sve stvari koje ne smijete zaboraviti. Tako ćete kada počnete s pakiranjem trebati samo slijediti popis.

Ostavite komentar

*