Što ne smijete zaboraviti ponijeti

Što ne smijete zaboraviti ponijeti

Iako na putovanje ne idemo s mišlju kako bi se nešto loše moglo dogoditi, trebali bi ste se pripremiti bar na one predvidive situacije. Sitne ozljede mogu se pretvoriti zbog nepripremljenosti u dosta veliki problem.

Kako biste to izbjegli na svako putovanje obavezno sa sobom ponesite slijedeće proizvode kako biste mogli brzo reagirati i izbjeći daljnje tegobe.

Flasteri
Nije važno koje su veličine ili oblika, ali ih morate imati sa sobom. Ukoliko ih nemate i najbanalnije sitnice poput žuljeva postat će prava noćna mora.

Sredstvo za dezinfekciju rana
Sredstvo za dezinfekciju možete nabaviti u obliku spreja, tekućine, pa čak i antiseptičkih rupčića.  Obični alkohol može također dobro poslužiti.


Tabletu protiv mučnine

Čak iako inače nemate problema s putnim bolestima, tabletu protiv mučnine biste uvijek trebali imati dok ste na putovanju. Putovanje može oslabiti organizam, pa je bolje biti pripremljen.

Tabletu protiv bolova
Nemojte dopustiti da vam najobičnija glavobolja pokvari nekoliko dana odmora.


Sredstvo za zaštitu od uboda insekata

Losion ili sprej pružit će vam zaštitu od komaraca, krpelja, osa, muha i svrabaca.

Aloavera gel
Gel od aloa vere pomoći će vam u mnogim situacijama – kod crvenila kože, iritiranosti, uboda insekata, sunčanih opeklina…


Laksativ

Sa sobom ponesite neko sredstvo koje djeluje protiv zatvora, jer putovanje i promjene prehrambenih navika često su uzrok problema s probavom.

Ostavite komentar

*