Zašto kamp kućice privlače Amerikance?!

mobilnekuce-f

Zašto kamp kućice privlače Amerikance?!

Procjenjuje se da oko 20 milijuna Amerikanaca živi u kamp kućicama. Zbog čega?  Statistike pokazuju da siromaštvo nije jedini razlog. Postoje dijelovi Amerike, poput Michigana u kojima život u kamp kućicama nije stigmatiziran uz siromaštvo. Također, postoje i naselja u Floridi u kojima žive stariji ljudi, koji su daleko od siromaštva. A ova naselja nisu iznimke.

mobilnekuce-1

Prema proizvođačima kamp kućica oko 57 njihovih kupaca su zaposleni, 23 posto umirovljeni, a tek ostatak je nezaposlen. Stoga se siromaštvo više ne navodi kao glavni razlog života u pokretnim kućicama, nego „američka želja za slobodom i putovanjima“. Iako mobilni domovi, u svojoj suštini uopće nisu toliko mobilni, sama ideja da u svakom trenutku možete preseliti u bilo koji drugi kraj privlačna je velikom broju ljudi.

mobilnekuce-2

Mnogi od tih domova uopće ne izgledaju poput standardnih kamp kućica, nego su mobilni domovi, sa svom potrebnom luksuznom opremom.  Za neke je odabir pokretne kuće stvar slobode, a za druge privremeno rješenje dok ne stanu na noge i kupe dom s čvrstim temeljima.

mobilnekuce-3

 

Ostavite komentar

*