18. travnja 2024.

Putovanja

COVERmagazin.com

Mauricijus

Republika Mauricijus je otočna država u jugozapadnom Indijskom oceanu...

Mauricijus

Republika Mauricijus je otočna država u jugozapadnom Indijskom oceanu.

Otok su kolonizirali Nizozemci i dali mu ime po princu Mauriceu od Nassaua.

Smješten je 900 km istočno od Madagaskara. Sve do 17.stoljeća ova država je bila nenaseljena, a sada je prenapučena te je jedna je od najrazvijenih zemalja Afrike. Na samo 2045m2 smješteno je oko 1,200.000 stanovnika.  Šećerna trska se uzgaja čak na 90% poljoprivrednog zemljišta, no, još uz to ljubazni stanovnici se bave i turizmom, te tekstilnom industrijom.
Glavni grad je Port Louis koji svakako morate posjetiti i uživati u mirnim večernjim šetnjama, a ako ste više za zabavu i za to postoji predviđena četvrt koja je puna trgovina, restorana, barova, kina i naravno luksuznih kockarnica.

Klima je tropsko-oceanska, no, većinom ugodna tijekom cijele godine. Zime su tople i suhe, a ljeta vlažna i vrela.
Razlikuju se 2 glavne sezone, od studenog do travnja traje ljetna, te zimska od svibnja do listopada. Idealno vrijeme za posjet je u srpnju.

Vulkanski otok poznat je i po izumrloj ptici Dodo – ptici čije je ime sinonim za glupost. Težila je gotovo 23 kilograma,  izumrla je brzo nakon dolaska Portugalskih istraživača na otok. Smatra se da se nije mogla oduprijeti agresiji lovaca i njihovih pasa, ali i ostalih životinja koje su na otok dolazile s novim narodima.

Nešto što uvijek asocira na Mauricijus i o čemu se posebno priča je tirkizno more, bijele pješčane plaže, te koraljni grebeni koji apsolutno nikoga ne ostavljaju ravnodušnima…

Zasigurno ste čuli i za divovske listove vodenog ljiljana  u mjestu gdje žive stogodišnje kornjače – jedan od najvećih botaničkih vrtova na svijetu Sir Seewoosagur Romgoolam.

Većina stanovništva govori engleski pa sporazumijevanje ne bi trebalo predstavljati problem.

Što se tiče hrane vrlo je raznolika i za svačiji ukus ima ponešto što i nije čudno s obzirom na raznolikost stanovništva (Afrikanci, Azijci i Europljani), kvaliteta nikad nije upitna, no da biste se u to uvjerili u svakom slučaju morate probati njihov specijalitet, a to je Camarons – rak u pikantnom umaku.

Iako se Mauricijus ne želi pretvoriti u masovno turističko odredište nego zadržati ekskluzivnost, na otoku ipak ima dosta hotela, vila i slično, no, svi oni su vrhunski namješteni. To je godišnji odmor iz snova većine Europljana, ali i ostalog dijela svijeta. Kod njih nećete pronaći osrednju kvalitetu niti vam može biti dosadno kod toliko atrakcija (hodanje po morskom dnu, vožnja u polu-podmornicama, krstarenje, ronjenje, surfanje, ribolov, tenis, golf, čak i krokodilska farma za razgledavanje…i još mnogo, mnogo toga).

HOTEL PARADISE COVE HOTEL&SPA*****

Ovaj hotel se nalazi na položaju u zaklonu lagune što je dodatna prednost, na sjevernom dijelu otoka. Nema velik broj soba, ali svaka soba je vrhunski uređena te možete očekivati personaliziranu uslugu.
Glavni restoran nudi veliki izbor lokalnih, ali i internacionalnih jela ako više preferirate neku drugu kuhinju, dodatna prednost je što restoran ima pogled na ocean. Vremena za odmaranje uz toliko razgledavanja nećete imati baš mnogo, no, uvijek malo može odvojiti za pokoju masažu ili tretman ljepote, također, sve u sklopu istog hotela.

HOTEL LE COCO BEACH RESORT***+

Lokacija je na istočnoj obali. Ovaj hotel je idealan za obitelj jer uz brojne restorane, salone za uljepšavanje, barove, ima i raznorazne dječje sadržaje. Za slobodno vrijeme imate dosta organiziranih aktivnosti od kojih su samo neke vožnja kajakom, podvodna šetnja, jahanje, teniski teren, odbojka na pijesku.

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST