29. ožujka 2024.

Putovanja

COVERmagazin.com

Skijališta u Italiji

U Italiji ćete pronaći sve tipove skijališta i za svakog po nešto. Cortina D'Ampezzo je idealna za početnike, Cervinia za srednje skijaše dok se Monterosa preporučuje za napredne i najzahtjevnije skijaše.

Skijališta u Italiji

U Italiji ćete pronaći sve tipove skijališta i za svakog po nešto. Cortina D’Ampezzo je idealna za početnike, Cervinia za srednje skijaše dok se Monterosa preporučuje za napredne i najzahtjevnije skijaše.

Popularnija skijališta u Italiji su:

* Cervinia

* Cortina

* Courmayeur

* Gressoney

* La Thuile

* Livigno

* Sestriere

* Val di Fassa

Budući da je Livigno duty free zona vrlo je popularna destinacija što ga čini jeftinijim za šoping od nekih drugih područja. U Livignu ćete pronaći sve tipove staza, od početničkih do naprednih, dakle za svakog po nešto. Naravno tu je i ski škola za početnike.

Na ovom području je preko 400 kom staza koje povezuju Sauze D’oulx i  Sestriere te se protežu skroz do Francuske.

Cortina je jedno od top talijanskih skijališta i dosta je po ekskluzivnosti slična Courchevel i St Moritzu. Tamo ćete vidjeti spektakularne vrhove, prekrasne padine, a staze su savršeno održavane. Naravno da su prilagođene svim skijašima. Više od 50% staza se kategorizira kao lakše staze što čini Cortinu idealnim izborom za sve koji žele unaprijediti svoje skijaške sposobnosti. Također, idealan je izbor za srednje skijaše s obzirom na veliki broj plavih i crvenih staza. Za skijaške profesionalce zanimljiv je i najviši vrh, staza na nadmorskoj visini 3243m s kojeg se pruža spektakularan pogled. Cortina je svjetski poznato skijalište i bila je domaćin prvih zimskih olimpijskih igara. Spada u top skijaška odredišta, a ipak nudi opuštajući ambijent.

Također, nudi bezbroj ne-skijaških aktivnosti poput boba, klizanja, ali i brojne butike i restorane za popunjavanje slobodnog vremena.

Nadmorska visina skijališta: 1224m

Najviši ski vrh: 3248m

Staza 140 km

Ukupno staza: 78

Za napredne skijaše: 8 staza

Za srednje skijaše: 18

Za početnike: 52 staze

Courmayeur

Courmayeur je alpsko selo koje veoma drži do svoje tradicije. Poznato je po svojoj mirnoći (bez prometa), ali i trgovinama te kvalitetnim restoranima. U ovom selu hrana i shopping su jednako važni kao i samo skijanje. No, Courmayeur je pravo odredište i za one koji traže dobar noćni provod. Posebno je i po svojoj pristupačnosti i ljubaznosti. Ovo skijalište je najbolji izbor za one koji vole uživati u prirodi, ali ne mogu ni bez shoppinga. Courmayeur je bilo prvo skijalište u Alpama. Na preko 80% skijaških  staza postavljeni su i skijaški topovi, pa stoga se nikad ne morate brinuti ima li dovoljno snijega.

Na ovom skijalištu svi mogu uživati, ali je posebna pozornost dodijeljena početnicima. Za njih je i skijaška škola gdje mogu naučiti ili usavršavati svoje skijaške sposobnosti.

Za one naprednije skijaše tu su i vodiči koji će vam pomoći pri snalaženju. Idealno je i za srednje skijaše kojima nudi povećanje samopouzdanja na stazama, ali i usavršavanje skijanja budući da ima brojne padine različite strmine koje su međusobno dobro povezane što omogućuje lagano prebacivanje s jedne staze na drugu.

Nadmorska visina skijališta: 1224

Najviši ski vrh: 2763 m

Staza 50 km

Ukupno staza: 24

Za napredne skijaše: 4 staza

Za srednje skijaše: 13

Za početnike: 7 staze

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST